fejlecproba5

Animált Összetartozás

2020 az online oktatásról és az online tanulásról szólt. Ez a Sie-Sie Stúdió Egyesületnél sem volt másképp, hiszen első alkalommal hírdették meg az Animáció Készítő kurzust, ami keretén belül egy csapat szeptember 12-től kezdődően 3 hétvégén napi 4-4 órát tanultak a Hátszegi Animation munkatársaitól, majd egyénileg egy-egy saját részt kivállalva készítettek el egy nagyszerű és innovatív közös munkát egy a Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt nyertes pályázat megadott témájához.
A nemzeti összetartozás mindenki számára fontos, de a fiatalok új nézőpontból közelítették meg a témát és kezdő animátorként egy minőségi munkát sikerült összehozniuk.

A pályázat eredményeként voltak olyan emberek, akik ebben a szakmában lettek érdekeltek, más közös munkát is együtt csináltak.

A sikertelenség csak egy állapot, a siker kulcsa a kitartó munka

Ezzel a mottóval indította útjára a Sie-Sie Stúdió Egyesület az első Román pótérettségi felkészítőt 2019. Augusztus 5-9. között a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.

Kórustalálkozó

23 DSCN1105„A gyergyószentmiklósi Szent Miklós templomban a Domokos Pál Péter Vándor Gyermekkórus 29. találkozóján mint kétszáz csilingelő gyerekhang emlékeztetett a közös éneklés örömére. Az immár hagyományos találkozó Gyergyószék zenekedvelői gyerekeinek hídként is szolgált.

A Domokos Pál Péter Vándor Gyermekkórus Találkozó idei házigazdája a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály iskola volt.

Beszámoló a Dr. Jakab Antal Emléknapról

IMG 0853 2A találkozót 2017. március 10-én szervezték a gyergyókilyénfalvi Kultúrotthonban, amelyre 10, három fős csapat nevezett be a gyergyói kerület iskoláiból és Maroshévízről. Fő szervezője a rendezvénynek Kolumbán Csilla hitoktató.

Beiskolázási tudnivalók, határidők, szükséges iratok

„A GYERMEK OLYANNAK LÁTJA MAGÁT, AMILYENNEK A TE SZEMED TÜKRE MUTATJA!"
Böjte Csaba

beiratkozas 2017 1Kedves Szülők!

A Fogarasy Mihály Általános Iskola szeretettel várja a gyerekeket a 2017-2018 - as tanévben a következő előkészítő osztályokba:

  • Hagyományos osztályok:
    • tanítók:
      • Csáki Renáta-Krisztina
      • Bajkó Emese
  • Step by Step osztály: tanítók Dávid Éva és Simon Izabella