fejlecproba5

IV. Gyergyó medencei Ifjúsági és Kulturális Börze

Idén Marosfőn került megrendezésre a IV. Gyergyói-medencei Ifjúsági és Kulturális Börze, 2013. november 8-10 között. A Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa által négy éve életrehívott, idén újragondolt rendezvényen szép számban képviseltették magukat a fiatalok, hiszen közel ötven résztvevő jelent meg a különböző ifjúsági szervezetek képviseletében. A kétnapos rendezvény alkalmával a GYTIT egy újabb kiadvánnyal rukkolt elő, mely a sikeres programokat foglalja magába a GYTIT és tagszervezetei háza tájáról.

Az új alapokra helyezett börzén pénteken több ismerkedési, kapcsolatépítési és összerázó programra került sor, melyek keretén belül szorosabb együttműködések alapjait rakták le. A nap tradicionális szalonna sütéssel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

III. Gyergyó-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle - beszámoló

2012. október 27-28-án harmadik alkalommal került megrendezésre a Gyergyó-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle Gyergyószentmiklóson, melyen a térségben működő ifjúsági és civil szervezetek mutatkoztak be és vitatták meg a fiatalságot érintő fontosabb kérdéseket.
A rendezvényt szombaton Magyari Levente, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) elnöke nyitotta meg, a Gépgyártó Iskolaközpontban, majd büszkén mutatta be a Gyergyó-medencei Ifjúsági Kalauzt, a térség első ifjúsági és civil szervezeteket összegyűjtő kiadványát. A továbbiakban Moldován József parlamenti képviselőjelölt köszöntötte az egybegyűlteket, majd őt követte Barti Tihamér megyei tanácsos, a GYTIT egykori elnöke,  Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) főtitkára, Benedek Miklós Zoltán, a Gépgyártó Iskolaközpont diáktanácsának elnöke, és Boldizsár Ferenc segédlelkész.
Moldován József beszédében elmondta, fiatal korában ő is az idősebbektől kapott támogatást és bizalmat, mely elősegítette az életének és karrirerjének fejlődését, emiatt ő maga is felelősségének érzi a fiatalok felkarolását, támogatását. Kifejtette, hogy az a legfontosabb erénye az ifjúságnak, hogy tud könnyen kommunikálni, tud ötleteket cserélni, és mindez nyíltan határok nélkül teszi, ezért tud hatékonyan és nagyon erősen megnyilvánulni, bármikor, amikor erre szükség van. A GYTIT-nek továbbra is sok sikert kívánt és biztosította  a fiatalságot, hogy ezek után is számíthatnak a segítségére.

II. Gyergyói-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle

2011. november 12-13. között sikeresen lezajlott a II. Gyergyói-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle, melyet Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és Hargita Megye Tanácsa közösen szervezett.

A szervezők célul tűzték ki, hogy összehozzák az ifjúsági szervezeteket, ifjúsággal foglalkozó szervezeteket valamint intézményeket és bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a számukra. Ez a célkitűzés meg is valósult hiszen összesen 41 szervezet ismertette tevékenységét.

A Youth in Action Európai Uniós ifjúsági pályázati rendszert ismertető foglalkozásra 36 személy volt kíváncsi, körülbelül 25 szervezet képviseletében.

I. Gyergyó Medencei Ifjúsági Börze - meghívó

Szerettettel meghívunk minden gyergyói medencében tevekenykedő ífjusági szervezetet, valamint érdeklődőt az I.Gyergyó Medencei Ifjusági Börzére, ami május 24 - én lesz megszervezve 16:00 órai kezdettel a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében, a Gyergyó Terület Ifjusági Tanácsa, a Batthyány Ignác Technikai Kollágium Diáktanácsa, Gépgyártó Iskolaközpont Diáktanácsa es a Salamon Ernő Gimnázium Diáktanácsa együttműkődésével.
 

A bőrze célja a környéken aktiváló szervezetek és azok tevékenységének bemutatása egymásnak és az érdeklődő nagyközönségnek. További célunk az együttműködések elősegítése és támogatása, valamint újabb önkéntesek, tenni akaró személyek bevonása a szervezetek és rendezvények világába.

Részvétel esetén megkérünk hogy:

  • hozzatok magatokkal bármit ami a szervezet aktivitását és személyiségét jelképezi, bármit ami a tevékenységetek terméke, eredménye, (tervek, beszámolók, meghívók, plakátok, szórólapok, képek, rövid filmek, akár újságkivágások is stb)
  • készüljetek egy rövidke (kb 5-7 perces) bemutatással ami tartalmazzon tevékenységi beszámolót az elmúlt időszakról, jövendőbeli terveitekről (akár power point, akár egyszerű bemutatás; bíztosítunk projektort a kivetítéshez, a power pointos bemutatóhoz és mikrofont)
  • ha lehetséges, a jelentkezés mellé csatoljatok egy szervezeti bemutatót, elérhetőségekkel, egy rövid (max. 1 A4-es oldal) tevékenységi beszámolót az elmúlt időszakról, rendezvényeitekről, sikereitekről és terveitekről május 21.-ig.

A részvételi szándékotokat megkérjük jelezzétek mail-ben vagy telefonon legkésőbb május 21.-ig.

Bátran érdeklődjetek bármikor a 0752-193682 telefonszámon, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Alább a program: