fejlecproba5

Kommunikációs képzés és csapatépítés

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) kinyitotta kapuit a fiatalok fele, hiszen augusztus 19-21 között egy olyan kommunikációs és csapatépítő hétvégét tartottak, ahol a fiatalok nem csak a kommunikáció fortélyairól tanulhattak, hanem akár a szervezet oszlopos tagjává is válhattak.

A hétvége folyamán 15 fiatal vehetett részt egy felejthetetlen hétvégén, ahol rengeteg hasznos, illetve új dolgot tanulhattak a kommunikációról, valamint a csapatépítés fortélyairól is. Sok új arc vett részt a rendezvényen, akiknek eddig nem volt köze még a szervezethez viszont sok pozitív élménnyel és tudással gazdagodva térhettek haza, illetve többen is jelezték, hogy a közeljövőben ők is szeretnék kivenni a részüket a munkából, mert jó, amit csinálunk.

Első este a résztvevők kicsit megismerkedhettek egymással, illetve tudat alatt elkezdődött a témára való hangolódás, ugyanis olyan kommunikációs társasjátékokkal játszhattak, amelyek alapja a kommunikáció, illetve a csapatmunka. Sajnos az estét viszonylag hamar le kellett zárni hiszen másnapra szükség volt az energiára. Másnap a részvevők hallhattak magáról a GYTIT-ről néhány érdekességet, amely tulajdonképpen azt a célt szolgálta, hogy megismerjék a szervezetet, valamint, kedvet kapjanak a benne való tevékenykedéshez. A délelőtti órákban volt egy előadás, ahol a kommunikációról halhattak hasznos információkat a résztvevők, illetve a különböző formáiról és technikáiról, amelyekkel tulajdonképpen be lett vezetve a téma. Egy rövid ebédszünetet követően kicsit jobban a téma mélyére ástunk és gyakorlatiasabb dolgokat is kipróbálhattak a résztvevők, mint például a nyilvános beszéd. Egy nagyon érdekes gyakorlati feladat volt, az hogy egy önkéntes jelentkező 2 történetet kellett elmeséljen egy igaz, illetve egy hamis történetet. A történetek mesélése közbe be kellett vessen minden tudást amit a kommunikációs technikákról tanult és a résztvevők el kellett döntsék hogy szerintük melyik történet volt igaz, illetve hamis, valamint fel kellett ismerjék a különböző technikákat. Este ismét társasjátékozás és bulizás volt. Másnap reggeli után tartottunk egy kiértékelőt és hazaengedtünk mindenkit.

Összeségében egy nagyon jó rendezvény volt, amelynek többek közt az a mérhető eredménye, hogy a GYTIT csapata bővült néhány új taggal. Köszönet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásáért, akik a projekt ideje alatt, valamit az átadott ajándéktárgyakon is fel vannak tüntetve, mint támogatók.

A rendezvényt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.