fejlecproba5

Ifjúsági börze

Idén a GYTIT hagyományossá vált Ifjúsági börzéjét rövidített programmal tudták megszervezni, viszont ez a színvonalasságában és a hasznosságában nem gyengítette a rendezvényt.

 

Év végén találkoztak a Gyergyói-medencében tevékenykedő ifjúsági szervezetek, diáktanácsok képviselőivel. A program kora délután vette kezdetét és este sikerült is eredményesen lezárni. A projektben résztvevő ifjúsági vezetőkkel átbeszélték a szervezetek működését és azoknak az esetleges nehézségeit, illetve megpróbáltak egymásnak olyan tanácsokat adni, amelyek által a közeljövőben hatékonyabban tudnak működni. A rendezvényen több ifjúsági szervezeti vezetője jelent meg és számolt be az éves tevékenységéről, valamint a jövőbeli tervekről. A találkozónak a közeljövőre is van kihatása ugyanis megegyeztek abban, hogy készítenek egy olyan ifjúsági naptárat a 2023-as évre, ahol lehetőség szerint minden szervezet be tudja tenni a saját programjait, ezáltal láthatóvá téve mindenki számára. Erre azért van szükség, mert minden szervezetnek van egy vonzáskörzete a résztvevők, érdeklődők tekintetében viszont, ha ezt a naptárat többen láthatják, akkor több személyhez eljutnának azok a rendezvények, amelyek a Gyergyói-medencében kerülnek megszervezésre.

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács feladatai közé tartozik az is hogy élő kapcsolatot ápoljon a térségben működő tagszervezetekkel. Erre a közeljövőben még több időt és energiát szeretnének fordítani hiszen a jó kommunikáció, és a folyamatos élő kapcsolat megerősíti nem csak a szervezeteket, hanem a rendezvényeket is és azok iránt tanúsított érdeklődést egyaránt.

Hálás köszönet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas alapítványnak, hogy támogatták a rendezvényt.

Gyergyószentmiklós, 2022. december 27.

Benedek Miklós Zoltán
programfelelős
Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács