fejlecproba5

Fuss NEKI Gyergyó! - Beszámoló

A Fuss NEKI! egy sporteseményre, futásra épülő adománygyűjtő program, amely a civil szervezetek, kezdeményezési csoportok (azaz nem hivatalosan bejegyzett formában működő mozgalmak, kezdeményezések) közösségi kezdeményezéseit karolta fel, és ezek megvalósulásához segített előteremteni a szükséges pénzalapot. A programba civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, adományozók (magánszemélyek, vállalkozások) és önkéntesek kapcsolódtak be. A program csúcspontja 2022. szeptember 25-én volt egy közösségi sportesemény formájában, ahol a 21 civil szervezetet képviselő 343 nagykövet vett részt és több mint 35 önkéntes dolgozott.

Versenyfelkészítő a Step Dance Sportklubnál

Az idén is versenyfelkészítő tábort tartottak Gyergyóban a Step Dance Sportklub táncosai számára szeptember első hetében. Az Őszi kupára és a jövő évi nemzetközi versenyekre való felkészüléshez elengedhetetlen a napi több órás gyakorlás a minőségi produkciók létrehozásához. A felszerelések megléte is alapfeltétel a megfelelő fizikai kondíció kialakításához. Ebben volt segítségünkre a Hargita Megye Tanácsa által támogatott pályázat, amiből bodykat, forgó pampókat, zenefelszerelést és erőnléti gépet vásároltunk. Ezúttal is köszönjük, hogy minden évben számíthatunk segítségükre, mert számunkra fontos a folyamatos fejlődés.

Nemzeti és nemzetközi kerékpárverseny versenyfelkészítő

mtb megyeitanacs2020 2A projekt elsődleges célcsoportja az egyesület tagjainak a technikai felszerelésének a nemzetközi szintre való emelése. Felszerelés vásárlásban elsőbbséget élveznek az idén leigazolt 2 versenyzőink, hiszen ők fogják nemzetközi versenyeken megmérettetni magukat. Ennek érdekében befektetésekre lesz szükség. A támogatás fő haszonélvezői egyesületünk tagjai, de indirekt módon érintettek településünk és a Hargita megye lakossága is, hiszen a versenyeken való részvétellel képviseljük régiónkat és népszerüsítjük Hargita megyét és Romániát.

Sporteszközökre és táplálékkiegészítőkre pályázott idén sikeresen a Güdüc MTB Sportegyesület

mtb megyeitanacs2020A Güdüc MTB Sportegyesület az idei évben sikeresen pályázott a Hargita Megye Tanácsa által közzétett kiíráson és lehetősége nyílt számos eszköz és az étrendkiegészítők beszerzésére.

Versenyfelkészítő tábor Léhóczky Györggyel

Egy újabb olyan esemény végéhez értek a Step Dance Sportklub táncosai, amiről nehéz nem lélegzet-visszafojtva beszélni. Végre egy újabb dédelgetett álmuk, vágyuk teljesülhetett. A sok teendő, feladat halma között könnyű elfáradni, kicsi káoszt érezni a folytonosságban, talán kicsit besokallni, hogy már nem is emlékszenek, mikor volt egy szabad délutánunk … aztán az események csak pörögnek, egyik a másik után, megannyi felelősséggel, elvárással támogatva mindazt, ami munkává faragja a tánc nyújtotta életérzést és mégis, amikor egy pillanatra belegondol az ember csak egy percébe is a napnak, egyetlen dolgot érez: hálát.